Ny leder i bygdalaget

 

Svein Dalva er valgt som ny leder i Skjoldastraumen Bygdalag.

Han overtar etter Eivind Tore Langelandsvik. Langelandsvik fortsetter som styremedlem

 

Styret 2013 fikk følgende besetning:

Leder    Svein Dalva                                         for 2 år                  2013-14

Styremedlemmer

Olav Straum                                                       ikke på valg         2012-13

Eivind Tore Langelandsvik                              for 1 år                  2013

Helge Hetland                                                    ikke på valg         2012-13

Øyvind Hellerslien                                             ikke på valg         2012-13

Synne Pedersen                                                  for 2 år                  2013-14

Monika Lindanger                                             for 2 år                  2013-14

 

Årsmelding

Det er avholdt 2 styremøte. Det meste har dreid seg om å gjennomføre de aktiviteter vi håndterer. I tillegg har det vært saker som fortløpende er tatt på mail og telefon.

I 2012 har bygdalaget vedlikeholdt sandvolleyball banen og arrangert rydding av Notaflåt stranden.  Vi fikk tilkjørt 2 lass med sand, på friluftsrådets regning.

Blomster i sentrum ble hengt opp før 17.mai  og er vannet hele sommeren.

Flere personer sa seg villig til å ta hver sin uke.

Turgruppen arrangerte 2 turer. Første til Svebakken med ca 15 deltaker og ca 20stk Kallakodt – Sandbekken

Vei og trafikkgruppen har hatt 1 møte. Det er satt opp en prioriteringsliste for hvor en skal starte. Pri 1 er å flytte overgangen i krysset Skjoldastraumsveien – Solheimsveien – Nedstrandsveien.

St. Hans ble arrangert med stor suksess. Fint vær bidro til at det var mange bygdafolk som tok turen. Salget i kiosken var bra og de ansvarlige hadde satt sammen flotte underholdnings innslag og tursti.

For andre gang arrangerte vi trim og mosjonsløpet Sluseløpet. Det ble nok en gang knall suksess.  75 i konkurranse, 152 i trim og 114 i barn totalt 341 personer. Thomas Alsgaard deltok og bidro til ett enormt oppmøte.

Vi fikk veldig mange fine tilbakemeldinger. Thomas Alsgaard skrev bl.a på sin blogg etter løpet «Sluseløpet stod på programmet idag. I Skjoldastraumen. Ikke helt med? Synd, for det var et usedvanlig hyggelig arrangement. Rett utenfor Haugesund.

Deltagerrekord og strålende vær (sterk vind selvsagt – det er vestlandet vi snakker om her…) ga en herlig ramme»  «Sluseløpet er kupert. Storkupert. Med en bakke som ville fått selve monsterbakken i Val de Fiemme til å likne en liten gangbro, omtrent halvveis. Der kom nådestøtet.»

Thomas Finshus og Eivind Tore var i studio på TVHaugaland og TVH hadde en lengre reportasje av løpet i etterkant. Alsgaard hadde foredrag lørdagen på tønneloftet på campingen. Der kom det ca 50 tilhører.

Nettsiden har vært et stort problem i 2012. etter en oppdatering ble det feil på siden som medførte at siden var nede i en lengre periode. Vi fikk et enkeltmannsfirma til å hjelpe oss men dessverre ble også det bare tull. Status pr dato er at vi har flyttet siden til Appex, et profesjonelt firma som skal sette opp siden på ny. Sammen med båtlaget har vi vedtatt å bruke ca 20000,- på dette pluss en månedsavgift. Pr 1. april er det 5353 klikk på siden.

I tradisjonen tro var bygdalaget med arrangør til fakkeltog og tenning av julegran ved Grendasenteret.  Foreldregruppen i barnehagen stod for kafeen inne. Fakkeltoget gjekk fra Grendasenteret og rundt bruene i ett fint vær.

Bygdalaget tok i november initiativ til å danne aksjonsgruppen Skjoldastraumen i fokus. Foreldre gruppen i barnehagen har i lengre tid jobbet med å få fremdrift i barnehage byggingen. i forkant av kommunestyrets budsjettmøte fikk vi vite at barnehagen nok en gang ble «lagt på is» og at de nå skulle vurdere videre utvidelse inn i resten av Grendasenteret. Dette ville da altså få større konsekvenser for andre aktiviteter på grendasenteret.

Representanter fra foreldrene i barnehagen, saniteten, pensjonistlaget, FAU og bygdalaget deltok på gruppemøter i de politiske partier, hadde leser innlegg og artikler i Tysvær Bygdeblad, Hgsd avis og TVHaugaland. Det hele endte opp i et folkemøte med administrasjonen og representanter fra partiene på Grendasenteret 19.februar 2013. Gruppen er fortsatt aktive inn mot politikere og administrasjonen i kommunen. Det er opprettet en facebook gruppe «skjoldastraumen i fokus».

Bygdalaget overtok eierforholdet for prosjekt notaflåt fra sluselaget. Bygdalaget fikk sammen med dette også ansvaret for slusedansen som i alle år har satt av overskuddet til prosjektet.

Status i prosjekt Notaflåt er at vi mangler en del midler som gjør at vi ikke kan sette i gang med videre bygging av servicebygg. Friluftsrådet har tatt initiativ og ønsker å sette opp en midlertidig modul som løser behovet for nytt toalett. Modulen kan enkelt fjernes når bygget realiseres.

Lavvo prosjektet på notaflåt sør er nesten ferdigstilt. Prosjektet har fått investeringstilskudd fra kommunen på kr 13500,-. Sr-Bank har støttet med 40000,- bygdalaget 5000,- i tillegg er det blitt gjort en flott jobb med å skaffe penger med forskjellige aktiviteter som loppemarked, juleverksted o.l. Pga dårlig vær ble siste rest av ferdigstilling satt på vent til våren i 2013.

Vi har foretatt vannkvalitet målinger av Måvatnet. I kjølvannet av AF Decom saken ble det behov for å sjekke innholdet i vannet. Resultatet var i stor grad positivt, vatnet holder god kvalitet ifht. gjeldende normer og forskrifter. Planen er å foreta nye målinger slik at vi kan følge med på utviklingen.

Grasrotandelen har bidratt med kr ca 10000,- i inntekter.

Tove Iren Fure har startet en barnegruppe «Aktive Barn». En Facebook gruppe er opprettet. Små barn og foreldre har deltatt i lek og moro i gymsalen.

 

Styret 2012 takker for tilliten og ønsker det nye styret lykke til.

Øyvind Hellerslien          Synne M Pedersen        Marianne Dalva                               Olav Straum

Monika Lindanger           Helge Hetland                  Eivind Tore Langelandsvik