En våt slusedag

Slusedagen i Skjoldastraumen 2012

Da var dagen over som vi har jobbet med så lenge. Selv om regnet pøset ned til tider så ble det en flott dag med mange besøkende. Heldigvis var portene til slusene kommet tilbake etter restaurering slik at båten Hildring fra Lerong kystlag kunne sluses som vanlig. Vi hadde underholding fra flyktninger som var på internasjonal dag på Notaflot.  De fremførte sang og dans fra sine land. Ståle Pedersen fra Fairtrade og Fremtiden i våre hender holdt en fin internasjonal apell for å sette forkus på solidaritet og interigrering. Mc klubben Hogg kjørte kortesje og vi hadde utstilling av biler og traktorer. Salgsbodene bugnet av hjemmelagde produkter. Her var det noe for hver en smak. Antall utstillere øker for hvert år og viser seg at det er populært å ha stand på Slusedagen.
 
Sluserestaranten hadde mange fornøyde kunder som skryter over kjempe god mat. Det er blitt et varemerke med grilla laks, fiske burger og fiske suppe denne dagen. Årets høydepunkt var nok besøk av Silje og Reiulf. Det samlet seg en skare av fans forand scenen når hun kom. Sluselaget må igjen få takke Fairtrade og Fremtiden i våre hender for sponsing av Silje og Reiulf. De lagde et kjempe show og fikk unger og voksne med på sang og dans.
 
Det var mye frem og tilbake om årets utedans skulle gjennomføres pga vær. Det var godt vi ikke avlyste. for 450 mennesker tok turen!! Regnet pøset ned og vinden tok godt tak til tider men alikevel svingte folk seg til kjempe musikk fra The Kvednabekkjers og Rune Lindanger. Dansen gikk veldig bra med minimalt bråk. En god takk til alle vaktene som holdt ut i dette sure været.  
 
Vi i Sluselaget er veldig fornøyd med årets slusedag og må få benytte annledningen til å takke alle som har vært med å bidra. Det må mange krefter til for å få til denne dagen og kunne ikke gjennomføres uten alle dere frivillige.  Slusedagen blir større og større for hvert år og det betyr enda mer dugnadsfolk i sving. Vi setter stor pris på at folk tar kontakt med oss dersom de ønsker å bidra med noe. 
 
Det går ikke mange måneder før ny Slusedag er under planlegging men først en god ferie. Det har vi alle fortjent.
 
God sommer alle sammen.
 
På vegne av Sluselaget
Monika Lindanger
Leder

%%wppa%%

 %%slide=4%%