STRAUMEN SPEIDERGRUPPE

 

Hei alle sammen, vi er veldig glad for å komme i gang med speider. Tusen takk for godt oppmøte på familiedag og oppslutning rundt speideren. Me er imponert over oppslutning på over 30 barn og mange frivillige voksne som gjør at vi har mulighet til å starte opp med en så stor gruppe.

Som tidligere nevnt vil vi ha speidermøte annenhver mandag på leirplassen ved Erlandsvatnet fra 17.30 -19.00, erfaring fra første møte viser at vi ønsker å møte ved porten 17.15 slik at vi er klar 17.30. Vi har mulighet til å bruke skolen når vinteren melder seg eller været tilsier det. Men vi ønsker å være ute så mye som mulig og det vil bli gitt melding dersom skolen blir nytta.

Det er viktig at ungene er kledd etter været. Vi ønsker ungene har med en liten sekk til møtene. I sekken skal det være kopp, skje og tørre sokker. Ungene fikk opplæring på klær på første møte men vi anbefaler ull på kjølige dager. Og regnklær ved behov.  Ta gjerne med ei drikkeflaske i sekken.

IMG_5216

Vi har fokus på matlaging og vil prøve å lage enkle men gode kveldsmåltider. Andre ganger kan det bli aktuelt med niste pakke, men da vil det bli gitt melding om det.

Vi vil jobbe med kniv på møtene men vi ønsker ikke at ungene har med dette hjemmefra. Dette fordi vi ønsker å ha kontroll over antall kniver og bruk vil bare skje under oppsyn av voksne.IMG_5212

For å drive speidergruppa er vi avhengig av en kontingent, vi betaler en del til Norges Speiderforbund ca. kr 500 pr barn i året som dekker forsikring, administrativt og veiledning etc. Vi kommer til å sende ut kontingent på kr. 400 i halv året. Da vil speiderne få mat på møtene, utstyr og speiderskjerf.

Høsten vil vi bruke til å jobbe mot «Vær beredt merke» som omhandler tema som førstehjelp, opptreden rundt bål, bruk av kniv, sikkerhet og bli kjent i nærområde.

Kjerneverdien til speideren er friluftsliv, vennskap, opplevelser og samarbeid. Vi vil sette av god tid til fri lek, da lek og vennskap er viktige elementer.

Vi vil også øve på Beverløftet som lyder. Jeg lover å gjøre mitt beste, jeg lover å hjelpe andre og jeg lover å være en god venn.

Dette vil danne grunnlaget for opptak som speider og utlevering av speiderskjerf, som vi vil skape ei fin ramme rundt og invitere dere foreldre siste gang før jul.

Datoene for møtene i høst er : 15.september, 29.september, 13.oktober, 27.oktober, 10.november og 24. november.

IMG_5214

Lederne som vil være på møtene er:

John Erik Vågen, Marian Alsaker, Tore Pedersen, Hilde Halvorsen, Camilla Volden, Laila Strøm Stange, Jostein Harboe, Vera Grammenos, Odd Magne Kvame, Liv Berit Bjørnevik og Gustav Nedrebø.

Vi gleder oss til mange gode opplevelser sammen med ungene deres og håper de vil kose seg.

Ta gjerne kontakt dersom det er noe dere lurer på.